Det finns många bra trädgårdsredskap man kan ge bort i gåva. Du har kanske en närstående, kanske en mamma, pappa eller en kompis som är genuint trädgårdsintresserad. Du vet att den perfekta julklappen (eller som annan present) är just ett trädgårdsredskap, men du vet inte vad det skulle kunna vara. Antagligen har du själv ingen vidare koll på trädgård. Då ska du läsa den här artikeln. Perfekt nu när det börjar närma sig jul dessutom. I skrivande stund är det prick 1 månad kvar.

Bästa presenten 2021

Man brukar faktiskt kora “årets julklapp” varje år. Det har varit massor av olika saker genom åren, sedan man började med det på 80-talet. Det har varit allt från videokameror till bakmaskiner. Förra året var det mobillådan, folk behöver tydligen hjälp med att lägga undan sin mobil, så man kan umgås som vanliga människor.

Det som verkligen är den bästa julklappen (eller presenten) varje år är givetvis inte en viss sak för alla på hela planeten. Det är individuellt. Vissa gillar datorspel, andra gillar trädgård. Någon älskar att stå i köket. Någon kanske älskar köksknivar från Porsche, andra kanske inte gillar dyra prylar, och vill hellre ha köksknivar från Jula. Smaken är som baken som man säger. 

I den här artikeln tipsar jag om några olika presenter för olika personer med olika behov. Det är flera vanliga och populära saker för dig som har gröna fingrar eller för dig som vill ge bort saker. Börja med att kolla vad personen kan tänka sig vilja ha, som jag nämnt tidigare och väljs sedan kanske något av dessa populära förslag. Eller använd som inspiration för att köpa något annat. Du kan köpa trädgårdsredskap på Trädgårdskungen.se, ett riktigt hett tips för alla framtida köp. Det är en seriös uppstickare som håller på att utvecklas just nu.

Tips på bra julklappar inom trädgård:

Sekatören – Här finns flera olika varianter. De finns framförallt 2 märken som rekommenderas. Dels är det ARS VS-8Z som är en japansk värstingsekatör som har fått bäst i test på en rad olika håll. Bästa premiumvalet helt klart, och den är ganska dyr. Den kostar runt 500-lappen. Sedan kan man liksom andra sekatörer köpa ett hölster och slipsten till om man vill det. I båda fallen kan det vara bra val. Fiskar är det mer prisvärda alternativet. Du känner säkert igen Fiskars då de gör allt möjligt, även saxar för köket och för den som håller på med textilier bland mycket annat.

Växthuset – Detta är en lite dyrare julklapp men som inte är så dyr som man kanske kan tro. Växthus finns i en rad olika varianter till en rad olika priser. Du kan exempelvis köpa med olika typer av ventilation, valfri uppvärmning, i mjukplast eller glas och med mängder av förvaringslösningar.

Gräsklipparen – Precis som angivet tidigare, så är detta ett utmärkt alternativ för den behöver en ny eller som kan tänkas vilja gå över till en robotgräsklippare. Tyvärr, så dödar robotgräsklippare ofta igelkottar. Se till att klippa framförallt på dagtid och var uppmärksam.

Lövblåsen – Detta är en lite mer udda men väldigt användbar present. Det är dessutom något som alla inte har. Perfekt för dig som vill (snabbt och smidigt) snygga till på uppfarten. Något som passar som gåva både bland privatpersoner och bland företag. Lövsug är ett bra och ibland tystare alternativ, som underlättar om man vill kassera istället för flytta lövhögen. Bosch rekommenderas i båda fallen här!

Krukan – Det perfekta alternativet, om du ska ge bort till någon som bor i hyresrätt exempelvis. Det passar också väldigt bra till (oftast) kvinnor som är design- eller inredningsintresserade. Det finns givetvis män också i denna kategori. Vill man ha en riktig snygg kruka och kan lägga stora pengar rekommenderas de från Svenskt Tenn. Men snygga krukor enligt alla smaker finns på många håll. ICA, Plantagen, IKEA och EM Home är ytterligare några alternativ att kolla in.

Biodlarkursen – Perfekt för den som uppskattar upplevelser (eller kanske snarare praktiska saker, kunskap och erfarenheter) framför prylar. Det är perfekt för den som älskar honung och också för  den som har en fin trädgård (då bin kan liva upp). Dessutom är det jätteviktigt med bin om man ska odla vissa typer av ätbara grödor i sin trädgård. Här har vi absolut en present som ger mycket glädje. Tycker man att det verkar dyrt eller omständigt kan man ge bort en bok om exempelvis bin eller biodling.

Ställ frågor och pejla läget

Det första man bör göra (om man inte kan gissa sig till vad som är bäst) är att fråga personen lite olika saker, kring vad personen saknar och vad personen önskar sig. Du kanske tänker att det bästa hon eller han kan tänkas behöva är en gräsklippare. Men personen i fråga, kanske drömt om en robot mer än något annat. Då kanske en vanlig gräsklippare (som i vissa fall kan vara lika dyra) blir en stor besvikelse.

Tycker du att det är svårt att välja julklappar? Oroa dig inte, det är det för många. Det är inte helt ovanligt att bortskämda ungdomar skriker och gråter för att de fick ett mjukt paket än ett hårt paket. Vi som är vuxna kan också bli besvikna, även om julklappar inte är en stor sak för de flesta av oss. Men det finns givetvis undantag där också. Det finns trots allt vuxna som ger bort bilar och hus, även om det inte är särskilt vanligt.

Kategorier: Trädgård